V okviru celoletnega programa ob 50-letnici Osnovne šole Slave Klavore smo organizirali velik dogodek – v četrtek, 4. februarja, je bilo srečanje vseh razredov z dobitnikom Prešernove nagrade za življenjsko delo, ki jo je dobil prav dva dni po obisku pri nas – velikim humoristom in komediografom Tonetom Partljičem.
Na pogovoru s pisateljem sem imela pomembno nalogo, na katero sem se pripravljala že ves mesec. Mentorici sta mi naročili, da preučimo vsak zase vso spletno in dostopno gradivo o njem. Po študiju gradiva smo se sestale, skupaj oblikovale vprašanja in možne predvidene odgovore, situacije, potek, časovne uskladitve, tehnične ovire … Pripravile smo tudi uvod in zaključek ter kratke izreze o socialistični šoli v filmu Moj ata socialistični kulak. Potem pa vaje, vaje in vaje.
Pa je prišel! Bil je povsem drugačen, kot sem si ga predstavljala – prijazen, odkrit, drzen, poln zgodb iz njegovega otroštva in vedno pripravljen na vse – skratka veliko smo se smejali in zelo, zelo zabavali.

Mislim, da se prav vsi na šoli veselimo, da se bomo v tople in sončne počitnice podali z Andrejem Rozmanom Rozo, ki nas bo obiskal v četrtek, 9. junija, ter s tem še dodatno ovekovečil 50-letnico naše šole.

Besedilo: Neli Flac, 8. b
Fotografije: Šolski video krožek

(Skupno 164 obiskov, današnjih obiskov 1)
 

Oznake: