LE MACARON D’OR – tekmovanje v pripravi francoskih slaščic

V ponedeljek, 26. 3. 2018 smo v okviru IP Francoščina izvedli tekmovanje v pripravi francoskih slaščic, ki ga vsako leto organizira Francoski Inštitut Charles Nodier iz Ljubljane. Učenke so doma pripravile slaščico po tradicionalnem francoskem receptu in jo v šoli predstavile tričlanski komisiji učiteljic. Delo ocenjevalk je bilo zelo težko, ker je bilo potrebno pri vsaki slaščici oceniti štiri kategorije, in sicer: težavnost recepta, videz sladice, okus in učinek v ustih. Komisija je poskusila pet tradicionalnih francoskih slaščic: makrone, eklerje, božično deblo, čokoladni mus in zvrnjeno jabolčno pito. Največ točk je zbrala Ana Špurej Soršak s svojo jabolčno pito, poleg nje pa so se na državno raven uvrstile tudi Lana Marzidovšek z božičnim deblom in Leane Glunec v tandemu s Sedino Jahić z makroni. Poleg ocene sladice bodo morala dekleta na državno tekmovanje poslati tudi kratek sestavek v francoščini, zakaj je prav njihova sladica nekaj posebnega. Vsem sodelujočim iskrene čestitke, veselimo pa se že tekmovanja prihodnje leto.

 

Učiteljica francoščine

Mateja Podlesek

Deli novico na socialnih omrežjih!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter
(Skupno 206 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 

Deli



 
 
 
 
 
Dostopnost