Naša šola se je letos že tretjič pridružila evropskemu projektu “Europe CodeWeek 2018”, http://codeweek.eu/, v sklopu katerega so se širom Evrope zvrstile številne aktivnosti, s katerimi mladim želijo približati svet računalniškega programiranja.

Dan računalniškega programiranja je na naši šoli potekal v sredo, 12. oktobra 2018 med 14.30 in 17.30 uro. Dogodka, ki se ga je udeležilo 15 učenk in učencev, smo izvedli v sodelovanju s FERI v Mariboru.
Pobudniku akcije, gospodu dr. Tomažu Kosarju in izvajalcu delavnice, gospodu Ivanu Kovačiču, inženirju računalniške in informacijske tehnologije, sicer bivšemu učencu naše šole, se za nepozabni popoldan najlepše zahvaljujemo.

V prvem delu delavnice je g. Kovačič učencem nazorno razložil razliko med nekaterimi pojmi, ki jih uporabljamo vsakodnevno (računalniško omrežje, internet in svetovni splet).
G. Kovačič je med drugim zbrane učence opozoril tudi na varno rabo storitev, ki so na voljo na internetu.

V drugem delu delavnice so učenci “prebili led” in se “ogreli za delo”z reševanjem problemov v spletni aplikaciji “Blockly Games”. Na začetku so se ukvarjali z reševanjem enostavnejših problemov (Puzzle, Maze, Bird) v nadaljevanju pa vse do zahtevnejših nalog (Turtle, Movie, Pond Tutor, Pond).

Pri programiranju so se tako zatopili v delo, da je tri urna delavnica je minila mimogrede. Zagotovo je v celoti dosegla svoj namen. Kar nekaj učencev je “okužila” z željo po nadaljnjem programiranju. To njihovo željo bomo v okviru ustreznih vsebin in v skladu z učnim načrtom predmeta računalništvo skušali vsaj nekoliko potešiti tudi v prihodnje.

Koordinator dogodka in avtor foto utrinkov: Silvo Muršec


(Skupno 169 obiskov, današnjih obiskov 1)
 

Oznake: , , , , , ,