Naša šola se je letos drugič pridružila evropskemu projektu “Europe CodeWeek 2017”, http://codeweek.eu/, v sklopu katerega so se širom Evrope zvrstile številne aktivnosti, s katerimi mladim želijo približati svet računalniškega programiranja.

Dan računalniškega programiranja je na naši šoli potekal v sredo, 18. oktobra 2017 med 14. in 17. uro.

Izvedli smo ga v sodelovanju s FERI v Mariboru. Pobudniku akcije, gospodu dr. Tomažu Kosarju in izvajalcu delavnice, gospodu Ivanu Kovačiču, bivšemu učencu naše šole sedaj pa diplomantu FERI-ja, se za nepozabni popoldan najlepše zahvaljujemo.

V prvem delu delavnice je g. Kovačič učencem nazorno razložil razliko med nekaterimi pojmi, ki jih uporabljamo vsakodnevno (računalniško omrežje, internet in svetovni splet).
Mnogi namreč menijo, da imajo navedeni pojmi enak pomen, v resnici pa je njihov pomen različen.
G. Kovačič je med drugim zbrane učence opozoril tudi na varno rabo storitev, ki so na voljo na internetu.

V drugem delu delavnice so učenci “prebili led” in se “ogreli za delo”z reševanjem problemov v spletni aplikaciji “Blockly Games”. Na začetku so se ukvarjali z reševanjem enostavnejših problemov (Puzzle, Maze, Bird) v nadaljevanju pa vse do zahtevnejših nalog (Turtle, Movie, Pond Tutor, Pond).

Pri programiranju so se tako zatopili v delo, da je tri urna delavnica je minila mimogrede. Zagotovo je v celoti dosegla svoj namen. Kar nekaj učencev je “okužila” z željo po nadaljnjem programiranju. To njihovo željo bomo v okviru ustreznih vsebin in v skladu z učnim načrtom predmeta računalništvo skušali vsaj nekoliko potešiti tudi v prihodnje.

Koordinator dogodka: Silvo Muršec

(Skupno 272 obiskov, današnjih obiskov 1)
 

Oznake: , , , , , , ,