Dragi starši!

Drugi letošnji FAMILYLABOV STARŠEVSKI VEČER nosi naslov PREVIHARIMO ŠOLSKE VIHARJE, in bo danes, v torek, 17. aprila 2018, ob 17.30 uri, v Domu ustvarjalnosti mladih Maribor (Razlagova ulica 16). Udeležba je brezplačna, prijave zbiramo na tel. št. 02 229 94 50, 040 433 511 ali na e-naslovu info.dum@zpm-mb.si.

Kratek opis delavnice:
Življenje v številnih družinah zaznamujejo bitke za boljše ocene, strah pred neuspehom, prepiri zaradi učenja in domačih nalog. Tokrat ne bomo veliko govorili o tem, kako motivirati otroka za učenje, ampak se bomo posvetili predvsem negativnemu vplivu šole na družinsko življenje: kako presežemo konflikte, kako se soočimo z odporom do šole in drugimi krizami; kakšna naj bo vsakdanja podpora staršev in kakšna podpora v kriznih situacijah; kako razplesti gordijski vozel domačih nalog; kako se razvija odgovornost in kakšna je sploh vloga šole v otrokovem življenju … skratka, kako sredi šolskih bitk obvarovati najdragocenejše: naše odnose ter samospoštovanje tako šolarja kot staršev.

Starševski večer bo vodila Marjana Škalič, univ. dipl. psihologinja. Diplomirala je na FF Ljubljana in opravila pripravništvo v svetovalni službi osnovne šole, nakar se je nekaj let posvečala samo svoji družini, kot najpomembnejši izmed njenih osebnih vrednot. Poročena je 23 let in mama treh otrok. Zadnjih nekaj let se je izobraževala in pridobivala izkušnje na področju psihoterapije ter delovala kot prostovoljka v okviru Slovenske filantropije (predavanja na področju duševnega zdravja in osebne rasti) in Društva DAM (vodenje skupine za samopomoč). Od leta 2016 je sodelavka Familylab Slovenija, piše pa tudi blog o šolstvu (http://kje-vas-cevelj-zuli-solstvo.blogspot.si/) in si prizadeva za izboljšanje šolskega sistema.

FAMILYLABOVI STARŠEVSKI VEČERI potekajo v okviru vsebin namenjenim staršem, v programu Večgeneracijskega centra Štajerska. Familylab (družinski laboratorij) izhaja iz zavedanja, da je vsaka družina edinstvena, tako kot vsak posameznik, zato so vsaki starši sami največji strokovnjaki za svojo družino. Familylabova predavanja in delavnice jim ta občutek lahko pomagajo okrepiti in ponujajo navdih za nadaljnji razmislek in lastno raziskovanje.

Ostali termini starševskih večerov in naslovne teme:
15. 5. 2018 – Kako z najstniki?
19. 6. 2018 – Kako pravilno razumeti in se odzivati na agresivnost
18. 9. 2018 – Nagrade in kazni
24. 10. 2018 – Živeti z visoko občutljivim otrokom
21. 11. 2018 – Kje so meje?

DODATNE INFORMACIJE: Tadeja Dobaj, 02 229 94 52, 041 532 119, tadeja@zpm-mb.si.

(Skupno 64 obiskov, današnjih obiskov 1)