Dragi učenec, draga učenka!

Upam, da so ti včerajšnji namigi za zapolnitev časa dali kakšno idejo. Kot obljubljeno, jih je tukaj še nekaj:

_ustvarjanje

Otroci ste najbolj ustvarjalna bitja na svetu, izkoristi čas in ustvarjaj. Kaj sploh je ustvarjalnost? Je odkrivanje novih idej, je sposobnost ustvariti nekaj novega, kar ima za nekoga vrednost.  To je lahko nova rešitev za določen problem, nova naprava, načrt, odločitev, teorija, izdelek, dejanje … Zato pišite pesmi, spise, pisma, rišite, lepite, režite, kuhajte, sestavljajte, se pogovarjajte. Vsekakor je dana situacija priložnost, da ustvarimo nekaj novega, kar ima za nekoga vrednost. Poišči svoj način.

_učenje

Seveda. Učenje na drugačen, nov način. Učitelji so poskrbeli, da imaš vsak dan nove vsebine na šolski spletni strani. Spomni se tudi na prijatelje in sošolce, ki nimajo možnosti dostopa do interneta ali računalnika. Lahko jih pokličeš po telefonu in poveš, kakšne so dnevne zadolžitve. Če imaš doma printer, lahko naloge natisneš in jih sošolcu ali sošolki nastaviš v nabiralnik. Pokličeš lahko tudi druge sošolce in skupaj rešite težje naloge za katere potrebuješ pomoč ti ali kdo drug.

_hvaležnost

In še moja najljubša: Dnevnik hvaležnosti.

»Niso hvaležni tisti, ki so srečni, ampak so srečni tisti, ki so hvaležni.«

Poišči prazen zvezek, kakršen koli. Lahko je črtast, karirast, velik, majhen, brez črt. Pravzaprav sploh ni treba, da je zvezek. Lahko je navaden list in ko jih bo več, jih boš spel/spela skupaj ali dal/dala v mapo. Zvezek oz. liste lahko narediš takšne, da bodo všeč tebi. Sedaj pa napiši za kaj si hvaležen/hvaležna, kaj je v tvojem življenju dobro. Lahko je karkoli, recimo to, da si našel/našla zvezek, da je bil danes sončen dan, da te je poklical prijatelj, da je ata skuhal dobro kosilo…

Razvijanje in pisanje hvaležnosti ima veliko pozitivnih učinkov; če boš vadil/vadila vsak dan, jih boš hitro opazil/opazila tudi sam/sama.

Za pisanje dnevnika hvaležnosti potrebuješ le papir in svinčnik ter nekaj minut časa. Seveda pa v današnjem svetu obstaja za veliko kulskih stvari tudi aplikacija 🙂 Če želiš, si lahko na svoj telefon preneseš tudi Dnevnik hvaležnosti.

No, kar začni. Začetki so najtežji, saj vem. Torej:

Danes sem hvaležen/hvaležna za …

Le pogumno 🙂

(Skupno 107 obiskov, današnjih obiskov 1)