Mednarodno spletno računalniško tekmovanje v programiranju virtualnih robotkov VexIq

Na mednarodnem spletnem tekmovanju v robotiki https://vr.vex.com/ RoboJam Slovenia 2022 https://robotics-slovenia.com/ sta ekipi sedmošolcev izmed 24-ih sodelujočih ekip v kategoriji “DiskDrill” dosegli odlično 9. in 10. mesto!

Tekmovanje je potekalo v soboto, 26. marca 2022 preko spleta.
Učenci so se morali najprej udeležiti uvodnega video srečanja z vodji ekip, se seznaniti z nalogo (problemom), rešiti problem s premikanjem raznobarvnih diskov, narediti video zaslonski posnetek reševanja problema in ga v času 90-ih minut naložiti v ustrezno spletno učilnico tekmovanja.

Primer reševanja naloge ene izmed naših ekip je na voljo tukaj: https://www.loom.com/share/7ca7c4c3d42b4bbaa64af6f0357104bd

Tekmovanje tako zaobsega veliko različnih računalniških znanj in več kot razveseljivo je, da je ekipama sedmošolcev uspelo narediti prav vse.
Pri ocenjevanju (vrednotenju) rešitve šteje: v celoti pravilno opravljena naloga, čas, ko robotek opravlja nalogo in čas oddaje naloge. Zmagovalec je torej tisti, ki v najkrajšem času odda pravilno rešitev (ne glede na to, kako hitro jo robot opravi).

V prihodnje moramo še nekaj pozornosti nameniti sami hitrosti pisanja programa. Če nam bo to uspelo. se v prihodnje lahko nadejamo še boljših rezultatov.

Sicer pa je pri celotni zadevi najbolj pomembno to, da se mladi z veseljem in z zagnanostjo lotevajo programiranja (robotkov) kar je tudi en izmed ciljev našega mednarodnega projekta Erasmus+ http://positivez.eu/.

Še enkrat čestitke vsem sodelujočim učenkam in učencem ter pogumno naprej pri osvajanju novih znanj na področju programiranja.

Mentor: Silvo Muršec

(Skupno 358 obiskov, današnjih obiskov 1)
 

Oznake: , , , , , ,