Od leta 1967 je 2. april – rojstni dan H.C. Andersena, mednarodni praznik s katerim spodbujamo ljubezen do branja mladinskih knjig. Pisatelji sveta vsako leto napišejo nagovor otrokom v katerem jim sporočajo pomembnost branja in knjig

Poslanica MARKA KRAVOSA, predsednika Društva Bralna značka Slovenije – ZPMS

Berimo otroške knjige, da se bodo zgladile gube na čelu starega sveta

Takoj za dnevom lažnivih kljukcev, 1. aprilom, nastopi mednarodni, svetovni dan knjig za otroke. Prav je tako. V teh dišečih, lepo okrašenih knjigah je 1001 resnica, tisoč občutkov in dogodivščin v davnini in do današnjih dni: pod soncem in pod žarki lune, iz mitskih korenin pod zemljo in iz sanjske preje, kjer je vse zlahka res, če prinaša dobro – in srečen konec.

Vsa velika literatura rase iz teh resnic prve otroške knjige, ki se napaja in poji ob toku prvinskega življenja. Od tisočerih zrn soli, tisočerih zrnc cvetnega prahu, iz rojev črk in besed na pisanem papirju. Naj nam bo v veselje: malim in velikim. Dajmo ga z veseljem deliti z drugimi v svoji bližini.

Berimo otroške knjige, da se bodo zgladile gube na čelu starega sveta.

Na naši šoli je na pobudo kolegic Suzane Zajc in Damjane Matjašič nastal poseben dogodek obeležitve mednarodnega dneva knjige za otroke. Skupaj z ostalimi kolegicami in kolegi so razstavni prostor šolske avle preoblikovali v KNJIGOBEŽNICE.  V posebej prirejenih vitrinah si lahko knjigo sposodite, jo v bližini ali doma preberete, vrnete na police ali obdržite. Dobrodošlo in zaželjeno je tudi, da prinesete knjige, ki jim morda ne najdete ustreznega mesta v domači knjižnici. Hvala vsem sodelujočim in upam, da bo otroška in odrasla roka čim več krat segla po viru modrosti, preudarnosti in humanosti – knjigi.

V prostorih večnamenskega prostora šole je razstava z zanimivim naslovom: FRAKTALNA UMETNOST. Razstavlja ga. dr. Brigita Ferčec s Fakultete za energetiko. Razstava je nadgrajena z metodično didaktičnim primerom učencev in učiteljice 3.razreda »Kako metoda fraktalne risbe in klasične glasbe pripomore k razvijanju učenčeve osebnosti«. Vabljeni k ogledu.

Želim vam uspešen april.

Ravnatelj: Lilek Danijel

(Skupno 254 obiskov, današnjih obiskov 1)