TOM telefon je anonimni, brezplačni in zaupni telefon za otroke ter mladostnike, ki nudi čustveno oporo otrokom in mladim.

17.5.2022 je TOM telefon pričel z vseslovensko akcijo »Tom potuje, otroke obiskuje«. Znotraj tega projekta bo TOM nahrbnik potoval po Sloveniji in obiskoval različne osnovne šole. Naša osnovna šola je prejela TOM nahrbtnik v torek, 24. 5. 2022. V tem tednu se na šoli od 4. do 9. razreda izvajajo delavnice, katerih osrednja tema je predstavitev svetovalne storitve TOM telefona in spodbujanje učencev k pogovoru v primeru stiske. V šolski avli imamo tudi »kotiček« s plakati, brošurami, TOM nahrbtnikom, ki bo učence opominjal, da lahko anonimno in brezplačno kontaktirajo TOM vsakič, ko imajo vprašanje ali potrebujejo pogovor. 

S sodelovanjem v tej akciji bi radi sporočili, da nobena težava ni prevelika ali premajhna za pogovor. Pogovor nam lahko pomaga, da se razbremenimo, počutimo lažje in dobimo občutek, da v stiski nismo sami. Lahko se pogovorimo s katerokoli osebo, ki ji zaupamo – s staršem, šolsko svetovalno delavko, učiteljem, prijateljico, prijateljem. Lahko pa pokličemo na brezplačno telefonsko številko TOM telefona (116 111), ki je dosegljiva vsak dan med 12. in 20. uro ali pa jim pišemo preko elektronske pošte (tom@zpms.si) ali spletne klepetalnice (e-tom.si).

Naši učenci so Tom nahrbtnik lepo sprejeli 🙂 kar je razvidno iz spodnjih slik:

(Skupno 443 obiskov, današnjih obiskov 1)