Spoštovani starši,

šola za učence osmega in devetega razreda  na vsaki dve leti organizira strokovno ekskurzijo v enega izmed tehniških muzejev v bližini. Vsebina strokovne ekskurzije se nanaša na učni načrt naravoslovnih predmetov v 8. in v 9. razredu. Letos smo se odločili, da učence popeljemo v Tehniški muzej Nikole Tesle v Zagrebu (25. 3. 2017), kjer si bodo poleg zanimivih razstavljenih eksponatov lahko ogledali tudi tiste poskuse, ki jih v šoli ne moremo izvesti. Na primer: visokonapetostni poskusi s Teslinimi transformatorji in ogled planetarija. V Zagrebu bomo obiskali tudi živalski vrt in si ogledali mestne znamenitosti.

Učence 8. in 9. razreda smo z vsebino ekskurzije že seznanili (prejeli so ponudbo na letaku agencije), sedaj pa smo v fazi zbiranja prijav. Odziv prijavljenih učencev je zaenkrat skromen. Menimo, da vas, starše oz. skrbnike, učenci o načrtovani ekskurziji niso obvestili. Vljudno vas prosimo, da se z otroki o načrtovani ekskurziji pogovorite in jih tudi sami ustrezno motivirate.

Naj poudarimo, da smo izmed več prispelih ponudb izbrali najugodnejšo: cena ekskurzije znaša samo 24 €!
Ob oddani prijavi na ekskurzijo bodo prijavljeni učenci položnico za plačilo ekskurzije prejeli v šoli.

V kolikor bo prijavljenih učencev iz 8. in 9. razreda premalo za zapolnitev prostih mest na avtobusu (48 sedežev) bomo ekskurzijo ponudili tudi drugim zainteresiranim učencem predmetne stopnje.

V pričakovanju številnega odziva lep pozdrav,
Silvo Muršec


Zagreb

(Skupno 64 obiskov, današnjih obiskov 1)