V ponedeljek, 26. 3. 2018 smo v okviru IP Francoščina izvedli tekmovanje v pripravi francoskih slaščic, ki ga vsako leto organizira Francoski Inštitut Charles Nodier iz Ljubljane. Učenke so doma pripravile slaščico po tradicionalnem francoskem receptu in jo v šoli predstavile tričlanski komisiji učiteljic. Delo ocenjevalk je bilo zelo težko, ker je bilo potrebno pri vsaki slaščici oceniti štiri kategorije, in sicer: težavnost recepta, videz sladice, okus in učinek v ustih. Komisija je poskusila pet tradicionalnih francoskih slaščic: makrone, eklerje, božično deblo, čokoladni mus in zvrnjeno jabolčno pito. Največ točk je zbrala Ana Špurej Soršak s svojo jabolčno pito, poleg nje pa so se na državno raven uvrstile tudi Lana Marzidovšek z božičnim deblom in Leane Glunec v tandemu s Sedino Jahić z makroni. Poleg ocene sladice bodo morala dekleta na državno tekmovanje poslati tudi kratek sestavek v francoščini, zakaj je prav njihova sladica nekaj posebnega. Vsem sodelujočim iskrene čestitke, veselimo pa se že tekmovanja prihodnje leto.

 

Učiteljica francoščine

Mateja Podlesek

(Skupno 307 obiskov, današnjih obiskov 1)