Dragi učenec, draga učenka!

Najprej upam, da ste vsi zdravi in da takšni tudi ostanete.

Ljudje se na stresne situacije odzivamo različno, nekateri jih prenašajo odlično in v vsaki stvari najdejo kaj dobrega, drugi se počutijo tesnobno in ne vedo, kaj bi s seboj. Vsi ti občutki so normalni.

Ker imaš naenkrat veliko časa, je tukaj nekaj predlogov, da ga obogatiš in dobro izkoristiš. Z možgansko nevihto (»brainstorming«) sem našla precej idej, ampak da te ne zasujem z vsemi na enkrat, jih danes s teboj delim le nekaj, ostale pa v prihajajočih dneh.

Torej, kaj lahko počneš?

_ stvari, za katere drugače nikoli ni časa

Zdaj je pravi čas za stvari, za katere ti drugače vedno zmanjka časa. Pomisli, s čim že dolgo odlašaš? Je to morda generalno pospravljanje sobe ali omare, pisalne mize? Učenje štrikanja, kvačkanja? Sestavljanje puzzlov? Učenje tujega jezika? Sestavljanje Rubikove kocke (mimogrede, to je zdaj zelo popularno na naši šoli)? 🙂

Na list napiši pet stvari za katere do sedaj nisi našel/našla časa in se ene loti že danes (ali pa morda jutri :))

_čas za povezovanje z bližnjimi

Organiziraj popoldan družabnih iger; poišči zaprašen Monopoli, tudi Človek ne jezi se zna biti zanimiv v družbi mlajšega brata ali sestre. Kaj pa karte? Črni Peter ali Enka? Activity bi v smeh spravil še mamo. Očeta pa prosi, naj ti pove kakšno zgodbo iz otroštva. Ogromno tem za pogovore z bližnjimi boš našel na brezplačni aplikaciji »More Than One Story«. Kartice v fizični obliki velikokrat uporabljam v svetovalni službi in so mi zelo všeč. Z družino pa lahko narediš »Družinski načrtovalnik«, s katerim boste načrtovali aktivnosti za potem, ko premagamo virus.

_telovadba, sprehodi na prostem

Pomembno je, da se vsak dan gibaš na svežem zraku. Razgibati je treba vse mišice, ne samo  možgančkov. Bodi kreativen/kreativna in si sam/sama sestavi trening iz svojih najljubših vaj. Pelji psa na sprehod ali pojdi pogledat, kako se narava prebuja v Stražunskem gozdu.

Več predlogov objavim jutri. Se že veselim 🙂 Če se je tudi tebi utrnila kakšna ideja, zamisel ali bi želel/želela z menoj deliti karkoli drugega, bom vesela tvojega maila na: urskaa@solaklavora.si.

Se beremo kmalu,

Urška

(Skupno 109 obiskov, današnjih obiskov 1)