Tako dragi moji 🙂

Pred vami je že tretji sklop predlogov. Teden se je prevesil čez polovico in zagotovo ste tudi sami počeli veliko zanimivega, se naučili novih stvari in spoznali učitelje še z druge plati.

Vaših razmišljanj in povratnih informacij bom vesela na urskaa@solaklavora.si.

Danes na mizi predlogov:

_ filmski večeri

Organiziraš lahko prijeten filmski večer z vsem kar sodi zraven: kokice, slani in sladki prigrizki, pijača, zatemnjena okna, zvočniki na glas, vzglavniki in tople koce. Povabi še starše in izberi primeren film. Nekaj idej je v priročniku otroškega parlamenta, vsi so na temo Moj poklic prihodnosti, razvrščeni po starostnih obdobjih. Filme najdeš od strani 27 do strani 31. na tej povezavi: https://www.zpms.si/data/upload/Zbornik_2019_Moja_poklicna_prihodnost(1).pdf

_ urejanje zbirk fotografij

Mogoče si ti bolj reden/redna, ampak jaz zmeraj slike kar naložim na računalnik in jih nič ne soltiram. Pa bi morala. No, zdaj imam čas in sem že začela J Res lepo je pogledati stare slike, se spomniti vseh prijetnih doživetij z družino in prijatelji, toplih počitniških dni, rojstnih dni in ostalih bolj ali manj posebnih priložnosti. Če ne drugega, videti kako se spreminjamo skozi čas. Pripraviš lahko prezentacijo najbolj smešnih/lepih/pomembnih/čudnih slik in jih pogledate skupaj s starši.

_dobra dela

Last but not least. Sama sem že od nekdaj zagovornica malih pozornosti, dobrih del za sočloveka. Letos smo med učitelji organizirali »naključno prijaznost«(Random kindness) , ki se je mogoče razširila tudi med učence. Spomnim se tudi projekta, ki ga je zasnoval prijatelj iz študentskih let v našem Društvu študentov psihologije, Srečevalci, kjer smo prijazno počeli dejanja, da smo osrečili naključne mimoidoče. Vedno, sploh pa sedaj ne pozabi na dobra dela za sočloveka. Če le lahko, polepšaj komu dan. In vsem bo malo lažje.

V mislih z vami,

Urška

(Skupno 120 obiskov, današnjih obiskov 1)