Spoštovane učenke, učenci in spoštovani starši,

danes je svetovni dan našega planeta Zemlje. Dober mesec nazaj, bi lahko rekli, da nas je življenje pripeljalo na razpotje. Prišli smo do točke, kjer je dobro, da razmislimo, kaj se dogaja okrog nas. 

Vem, da smo vsi v skrbeh, kako bodo naši otroci končali šolanje, kaj bo z gospodarstvom, kaj bo z našimi službami. Ampak se vprašamo kdaj, kaj se pa dogaja z našim planetom? Kaj zapuščamo svojim otrokom?

Milijone let se je skozi evolucijo naša Zemlja razvijala, imela je vzpone in padce. Že skozi vso človeško evolucijo nam nudi sveži zrak, neoporečno vodo, raznovrstno hrano, čudovite živali in rastline.  Pa se tega zavedamo? 

Mogoče je danes dan, da se res zamislimo, ustavimo in obrnemo nov list v našem življenju. List, ki bo dal naši Zemlji in nam novo priložnost.

Za dan dejavnosti sem pripravila različne aktivnosti, za različne starostne skupine, prosim, poglejte jih skupaj z vašim otrokom in se pogovorite. Verjamem, da se bomo nekaj naučili. Pojdite skupaj ven, v naravo in si, če se le da, privoščite družinski dan Zemlje, naredimo nekaj dobrega.

Razredniki so učencem poslali gradiva za danes. prav tako vam gradivo prilagam na tej strani.

  1. VZGOJNO IZOBRAŽEVALNO OBDOBJE – EKO DAN OSNOVNE ŠOLE SLAVE KLAVORE MARIBOR – 1. VIO
  2. VZGOJNO IZOBRAŽEVALNO OBDOBJE – EKO DAN OSNOVNE ŠOLE SLAVE KLAVORE MARIBOR – 2.VIO
  3. VZGOJNO IZOBRAŽEVALNO OBDOBJE – EKO DAN OSNOVNE ŠOLE SLAVE KLAVORE MARIBOR – 3.VIO

Zvečer si lahko na TV ekranih ogledate film JANE GOODALL IN NJENO UPANJE, ki se bo predvajal na programu National Geographicu ob 21.00.

Če imate možnost, da si program zavrtite nazaj, je bila včeraj, v sredo 21.4.2020 ob 21.00 oddaja REŠENI PRED IZUMRTJEM na TV SLO 1.

Želim vam čudovit dan Zemlje, in vas pozivam, naredimo nekaj kar se bo poznalo v življenju naših otrok.

S spoštovanjem,

učiteljica Eva Sternad.

 

(Skupno 682 obiskov, današnjih obiskov 1)