Spoštovani starši, skrbniki

V TOREK 18. 5. 2021 smo prejeli obvestilo NIJZ, da je bil v našem zavodu potrjen primer okužbe s SARS-CoV-2.

Skladno z navodili NIJZ je za celoten 5. b razred ponovno odrejena karantena. Z okuženo osebo je celoten razred bil v stiku 17. 5. 2021, kar pomeni, da velja karantena od 18. 5. do 27. 5. 2021.

Učenci bodo od torka 18. 5.2021. do 27. 5. 2021  imeli pouk na daljavo, v petek 28. 5. 2021 pa pridejo ponovno v šolo le zdravi učenci. Za pouk na daljavo bodo dobili navodila v spletno učilnico oz. bo potekal podobno kot v času dela na daljavo.

Prehrana bo za čas karantene odjavljena s strani šole.

Apeliram na vse, da smo previdni in dosledni pri upoštevanju zaščitno varnostih ukrepov tako v vsakdanjem življenju kot v posebnih priložnostih.

Zahvaljujem se za razumevanje in vas lepo pozdravljam.

DODATNO OSTRO OPOZORILO

Zaznali smo, da se otroci, ki so uradno v karanteni, gibljejo v okolici šole in prihajajo celo v prostore ustanove. Zato najostreje opozarjam starše, da so za upoštevanje in izvajanje karantene kazensko odgovorni. V primeru podobne situacije bomo obvestili ustrezne prekrškovne organe, ki bodo strogo sankcionirali starše, saj je takšno početje skrajno družbeno neodgovorno in ogroža varnost in zdravje otrok in zaposlenih na naši ustanovi.

Enako ostro opozorilo velja staršem ali skrbnikom, kateri NE BI upoštevali odredbe o pošiljanju le zdravih otrok v šolske prostore. S tem početjem bi prav tako ogrožali zdravje otrok in delavcev šole ter tako ravnali družbeno neodgovorno.

Danijel Lilek, ravnatelj OŠ Slave Klavore

(Skupno 137 obiskov, današnjih obiskov 1)