Tudi letos se je šola pridružila evropskemu projektu “CodeWeek EU 2023” v sklopu katerega so se širom Evrope zvrstile številne aktivnosti, s katerimi mladim želijo približati svet računalniškega programiranja.

Dan programiranja v programskem jeziku Scratch je na naši šoli potekal v sredo, 18. oktobra 2023, med 10:30 in 13:00 uro. Izvedli smo ga v sodelovanju s FERI v Mariboru. Pobudniku in izvajalcu akcije gospodu dr. Tomažu Kosarju in gospodu Mateju Moravcu, ki je otrokom pomagal pri prvih korakih v svet programiranja, se za nepozabno delavnico najlepše zahvaljujemo. 
Delavnice se je udeležilo 21 učenk in učencev. Tri urna delavnica je minila mimogrede. Zagotovo je v celoti dosegla svoj namen.
Kar nekaj učencev je “okužila” z željo po nadaljnjem programiranju. To njihovo željo bomo v okviru ustreznih vsebin in v skladu z učnim načrtom predmeta računalništvo skušali vsaj nekoliko potešiti tudi v prihodnje. Če se bo kdo izmed prisotnih učenk in učencev odločil za nadaljnje šolanje na področju računalništva smo svoj namen dosegli v celoti.


Koordinatorja dogodka: Silvo Muršec in Lucia Vračko
Še nekaj foto utrinkov:

IMG_20231018_104848

Slika 1 of 28

(Skupno 308 obiskov, današnjih obiskov 1)
 

Oznake: , , , , , ,