Spoštovani starši.

Obveščamo vas, da imate s spremembo 135. člena ZOFVI-M kot davčni zavezanci možnost, da do največ 0,3 % dohodnine namenite za donacijo šolskim skladom. Delež dohodnine lahko podari vsak prebivalec Slovenije, ki prejema kakršen koli osebni prejemek. Podarjena dohodnina ne vpliva na višino vašega vračila ali doplačila dohodnine, za vas ne predstavlja nobenega stroška.

Na vas se tako obračamo s prošnjo, da del dohodnine (do 0,3%) namenite Šolskemu skladu Osnovne šole Slave Klavore. S sredstvi, ki jih bomo zbrali, bomo lahko učencem omogočili še bolj kakovostno izobraževanje. Sredstva bomo namenili za nadstandardne storitve in za pomoč učencem pri plačilu šol v naravi, strokovnih ekskurzij in podobno.

Del dohodnine lahko šolskemu skladu namenite na različne načine:

  • Preko storitev elektronskega poslovanja FURS eDavki oddate obrazec »Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije (Doh-Don)«, v katerem pod davčno številko upravičenca navedete 38028654  in vpišete odstotek največ 0,3.
  • Izpolnite priložen obrazec s svojimi podatki, podpišete ter prinesete v svetovalno službo, ali ga vaš otrok odda učiteljici. Če obrazca ne želite oddati v šoli, ga lahko sami odnesete na Finančni urad Maribor (Titova cesta 10, 2502 Maribor).

Ker lahko odločate o skupno 1 % deležu vaše dohodnine, vas za preostali del tega deleža dohodnine (0,7 oz. v nižjem deležu) vabimo, da ga dodelite Društvu za boljši svet (v tem primeru izpolnite priložen obrazec 2). S tem bi podprli brezplačne gledališke predstave za naše učence in delavnice na različne teme (ekologija, proti nasilju, za dobre medsebojne odnose).

Obrazec lahko fizično ali elektronsko oddate kadarkoli v letu, šteje pa zadnja vloga, ki je prispela do 31. decembra 2023 (v šoli lahko oddate najkasneje 22. 12. 2023).

Iskrena zahvala vsem, ki ste že do sedaj prispevali sredstva v naš šolski sklad in hvala tudi že vnaprej za vse bodoče prispevke.

Lucia Vračko, svetovalna delavka
Sabina Gosnik, predsednica UO šolskega sklada
Danijel Lilek, ravnatelj
                                                                                                                                                      

(Skupno 44 obiskov, današnjih obiskov 1)
 

Oznake: , ,