Spoštovani starši/skrbniki,

Z obvestilom se obračamo na vas s prošnjo po pomoči pri izvajanju pouka v šoli.

Kot vam je znano, je Vlada v četrtek, 11. 11. 2021, sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo Covid 19 (Uradni list RS št. 177/2021 in 174/2021).

Na podlagi zapisanih sprememb v odloku bo od srede, 17. 11. 2021 potekalo obvezno samotestiranje vseh učencev s hitrimi testi trikrat tedensko v prostorih šole (učenci se bodo testirali sami ob prisotnosti učitelja). Starši prevzamete teste za samotestiranje učencev v lekarnah, učenci jih prinesejo s seboj v šolo. Če vaš otrok izpolnjuje pogoj prebolevnosti ali cepljenja, vas prosimo, da o tem obvestite razrednika, saj se mu v tem primeru ne bo potrebno samotestirati.

Testiranje bo potekalo tako, da se bodo učenci prvič, na podlagi predhodno izpolnjene in podpisane izjave (v sredo, 17. 11. 2021) samotestirali po priloženem protokolu.

Prosimo vas, da se v naslednjih dneh z otrokom pogovorite o tem, kako samotestiranje poteka, pri čemer vam je lahko v pomoč video na naslednji povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=Ljc9hG7xsFU . Priporočamo, da otrok samotestiranje ob vaši prisotnosti poskusi izvesti tudi sam.

Verjamemo, da lahko s tolerantnostjo, dobronamernostjo in dialogom dosežemo rešitve, ki bodo razblinile nestrpnost, razdvojenost in nesoglasja. Kljub težkim razmeram si strokovni delavci in prepričani smo, da tudi vi, želimo, da bo pouk potekal v šoli, v varnem in spodbudnem učnem okolju. To nam bo uspelo pripraviti in izpeljati le z vašo podporo. V nadaljevanju so tri priloge za katere vas prosimo, da si jih nujno preberete.

Pazite nase in ostanite zdravi.

Z lepimi pozdravi, ravnatelj in delavci OŠ Slave Klavore

(Skupno 167 obiskov, današnjih obiskov 1)